JUFISTO – miary dobrej jakości
Kupując miary marki JUFISO klient otrzymuje niezawodne, wysokiej klasy narzędzie dające poczucie satysfakcji z dokonanego wyboru. Sprawdzone rozwiązania w połączeniu z zastosowaniem innowacyjnych materiałów oraz ciekawego wzornictwa sprawiają, iż miary JUFISTO stają się czymś więcej niż tylko narzędziami pomiarowymi.
Miary zwijane krótkie występują w 3 rozmiarach – 3 m x 16 mm, 5 m x 19 mm, 8 m x 25 mm. Cechami wyróżniającymi je na tle konkurencji są: ergonomiczna, dwumateriałowa obudowa będąca połączeniem elastomeru z tworzywem ABS (miara o długości 5 m występuje również w obudowie wykonanej
z elastomeru i stali nierdzewnej); jaskrawy kolor obudowy ułatwiający znalezienie miary; szerokość oraz wyprofilowanie pokrytej nylonem taśmy umożliwiające wysunięcie jej bez podparcia do długości ponad 2 m (JU-MZ-8); podwójna, automatyczna blokada typu SELF LOCK – taśma powraca dopiero po uruchomieniu mechanizmu; zaczep mierniczy umożliwiający dokonywanie pomiarów wewnętrznych i zewnętrznych (mocowanie wzmocnione stalową potrójnie nitowaną taśmą); magnetyczna końcówka oraz zaczep umożliwiający mocowanie do paska. Miary długie oferowane są w długościach 20 i 30 m z taśmami stalowymi oraz wykonanymi z włókna szklanego. Obydwa modele posiadają ergonomiczną, odporną na uderzenia obudowę, antypoślizgowe wkładki zapewniające pewny uchwyt oraz przekładnię umożliwiającą 3-krotnie szybsze zwinięcie taśmy. Taśmy stalowe wyposażone są w magnetyczną końcówkę oraz specjalny zaczep do paska.
Taśmy z włókna szklanego zostały pokryte winylową powłoką, co zapewnia wysoką odporność na ścieranie oraz zabezpiecza przed nadmiernym zużyciem przy pracy w zmiennych warunkach atmosferycznych. Podziałka na taśmie została nastemplowana na gorąco po jej obu stronach. Wszystkie taśmy z gamy JUFISTO spełniają ostre wymagania norm unijnych zgodnie z II i III klasą dokładności. Każda z nich ma na wstędze, oznaczenie producenta, znak deklaracji zgodności CE oraz informacje o długości nominalnej, roku produkcji, klasie dokładności oraz temperaturzecechowania.